לחשוב אמר:
בעינך מי שלא מעורב במלחמה ולא שייך לחצר כלשהי, הוא יצור פנטסטי-אז יש לי חדשות בשבילך, רוב הציבור החרדי הוא כזה פנטסטי וראיית השחור לבן הילדותית הזו, הממתגת הזו היא הפנטסטית שעליה צריך לתמוה.
מצד שני אותו רוב ,שאינו משתתף בשום אופן ברדיפות כלשהן,אינו מושיב ביה"ד לחקור מי צודק , בנושא הרדיפות. אך סובר שהנהגתו של הרב שטיינמן היא הנהגה ראויה . והתלמידי חכמים שבקרבם גם מסכימים אתה ענינית. אני שייך לרוב הזה.
אנא גללו אשכול זה ואחרים אחור וראו האם אין ההאשמה בכפירה נגד המנהיגות ,חלק מפורש וחלק מבין השיטין- ועל כך נזעקתי , האם אין חובה גם למי שלא מעורב פוליטית למחות על דברים חמורים ומפורשים שכאלו ,בניגוד לדברים אחרים, המחייבים חקירה ודרישה כדין ,על מנת להתייחס אליהם.
מי שבמופרש כותב על כל מיני הנהגות חיצוניות,שחלקן השתרשו רק בעשרות השנים האחרונות ,שהם שווים ליג עקרים, מוכיח על עצמו כמאה עדים שהוא חלול ואין לו שום קשר למהותה של תורה,אין צורך בתמונות,שמטיבן מראות רק את החיצוניות הרגעית.
אני מאוד אשמח אם תעלו חלקים מהחוברת עליהם יצא קצפכם,מה שעלה עד עכשיו רק מוכיח בגדול את מה שכתבתי קודם.
הטענה הילדותית "הוא התחיל" ,איננה מצדיקה התנהגות אסורה ע"פ תורה, ואיננה מסבירה טיפשות או מחשבה, שהקוראים טיפשים.
לסיום : עליכם לגנות את הטירוף הזה,ולהביא הוכחות להאשמות נגד החוברת,או להתנצל. זה אינו איום או הכתבה,בתוך עמי אנוכי יושב ויודע גם יודע שמבחינת אותו רוב, דברים אלו עלולים להיות קו פרשת המים לניתוק מוחלט וחבל לי וכואב לי ולרבים ,על כך.